Lakóparkláz

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A lakóparkláz elérte a budapesti kivitelezőket. Jelenleg 60 projekt folyik a fővárosban.

2017. márciusáig 2061 lakás épült az országban. Budapesten 2019-ig várhatóan közel 12 ezer kivitelezés érhet véget. Ez még mindig messze van az évi 40 000 új ingatlantól, de nagyban hozzájárul, hogy megújuljon hazánk lakásállománya.

A legjelentősebb beruházások, melyek lassan a végéhez közelednek:

Corvin Átrium
Lakásszám: 551

A Cordia fejlesztése világviszonylatban is egyedülálló. Budapest egyik legelhanyagoltabb negyedéből egy modern városközpontot hoztak létre. Hazánkban az első olyan épületek között van a projekt, ahol a lakásokat okosotthon funkciókkal látták el. Okoseszközökről vezérelhető a fűtés, hűtés, árnyékolás, elektromosság és a biztonsági rendszer.

A lakásokat okosotthon funkciókkal látták elForrás

Allure Resident Budapest
Lakásszám: 530

A lakópark legnagyobb előnye az elhelyezkedése és a környék kiváló infrastruktúrája. Érdekessége, hogy az épületek között nem belső udvart hanem - a nyitottság jegyében - utcát hoznak létre.

Belső udvar helyett utcaForrás

Budai Boleró Lakópark
Lakásszám: 443

Ez a lakópark a mozgás szerelmeseinek lehet álomotthon. Számos klub, egyesület, edzőterem és sportpálya várja az ideköltözőket. Az uszoda mellett a környék egy jégpályával is rendelkezik. Az esti sétákhoz pedig remek úti célként szolgál a Kopaszi-gát.

A mozgás szerelmeseinekForrás

Virágvölgy Lakópark
Lakásszám: 375

A lakópark igazából ikerházak tömkelege. Minden lakáshoz tartozik majd saját kert és terasz. A tervezők a lakóingatlanok mellé postát, gyereknapközit és üzleteket is álmodtak a minél magasabb színvonalú szolgáltatás nyújtásáért.

Ikerházak saját kerttelForrás

Tópark
Lakásszám: 350

Mivel a beruházás az M0-M1-M7 háromszögében található, a tervezőknek lehetőségük volt nagyobb zöld terület kialakítására. Közel 25 hektárnyi parkos részt alakítanak ki több ezer fával. Lakóházak, irodák, kereskedelmi egységek és még saját buszjárat is lesz.

Város a város mellettForrás

Duna Terasz Premium
Lakásszám: 322

Az épületet úgy alakították ki, hogy a lakások teraszáról a Dunában vagy a Budai-hegyekben gyönyörködhessenek az itt lakók.

A Duna és a Budai-hegyek látványaForrás

METRODOM City Home
Lakásszám: 376

A City Home az egyik legnagyobb, egységes arculattal rendelkező lakóparkprojekt. Az első ütemben megépült társasházban 376 lakást alakítottak ki. A projekt során utcákat, zárt parkokat és magánjátszótereket is létrehoztak.

Utcák, zárt parkokForrás

Tetris Ház
Lakásszám: 267

A lakások többsége kisebb alapterületű, 48-60 négyzetméter közötti. Míg a felsőbb szintekre a nagycsaládosok számára négyszobás, addig a tetőteraszra penthouse lakásokat terveztek. Nagy hangsúlyt fektettek az építés során a megújulóenergia-felhasználásra, így segítve elő az alacsony fenntartási költségeket.

Tetris HázForrás

BudaPart
Lakásszám: 265

Ez a projekt egyszerre nyújtja a városi nyüzsgést és a pihentető zöldövezet hangulatát. A Kopaszi-gáthoz közel fekvő területen a Duna-part bővítéseként egy új városnegyedet szeretnének létrehozni a fejlesztők.

Duna-part bővítés - új városnegyedForrás

Sasad Liget
Lakásszám: 218

A Sas-hegy lábánál lévő, egybefüggő zöld terület mindössze 25%-át teszi ki a lakópark. A fennmaradó helyet parkok, kertek, pihenők és fasorok foglalják el. A Liget közvetlen környezetében minden megtalálható – iskola, orvosi rendelő, bank, bevásárlóközpont - amire a lakóknak szüksége lehet.

Lakópark a zöld övezet közepén
Forrás

Sok olyan beruházás akad, ahol már az építkezés megkezdése előtt elkel a lakások 30-40%-a. Az épülő otthonok átlag négyzetméterára 600-700 ezer forint között mozog. Azonban már az újépítésűek között is találhatunk kicsivel több, mint 400 000 forint négyzetméterárú lakást, és nem is akárhol.