Duna House: hat fővárosi kerületben már egymillió fölött vannak a négyzetméterárak

Budapesten átlagosan 10 százalékkal nőtt a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 2023-ban.

Budapesten átlagosan 10 százalékkal nőtt a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 2023-ban,

hatra bővült a kerületek száma, ahol a négyzetméterár már meghaladta az egymillió forintot, a legdrágább kerület a XII., a legolcsóbb a XX. volt 

- közölte az MTI-vel hétfőn a Duna House a fővárosi ingatlanárak alakulását elemző összefoglalójában.

Kiemelték: a Duna House 2022-es értékesítési adatai alapján a fővárosban az átlagos négyzetméterár elérte a 884 ezer forintot. Az adásvételekben az átlagos alapterület 65 négyzetméterre csökkent, az ár 4 százalékkal 57,3 millió forintra nőtt.

A legmarkánsabb árváltozás a négyzetméterárakban a XVI. kerületben volt, 33 százalékkal 773 ezer forintra emelkedett. A négyzetméterár 20 százalék felett nőtt a II., III. a XII. és a XVIII. kerületben, de csak egy százalékkal a XIX. és a XI. kerületben, illetve nem változott Budafokon. Voltak olyan kerületek is, ahol csökkent az ár: egy százalékkal a IV. és a XXI., 3-4 százalékkal a XIV. és a XXIII. kerületben - részletezték.

A legdrágább négyzetméterár a XII. kerületben alakult ki 1,3 millió forinttal.

Az egymillió forint felettiek csoportja háromról hatra bővült: a XII., az V. és az I. mellé felzárkózott a II., a VI. és a XIII. kerület.

A legalacsonyabb fajlagos átlagos ingatlanár a XX. kerületben volt 590 ezer forinttal, ezt követte a XXI. kerület 608 ezer forinttal.

MTI