Használt, de nem olcsó

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megszületett az Otthon Centrum legfrissebb kimutatása a fővárosi ingatlanok árairól, és az elmúlt hónapokban tapasztalt árnövekedés üteméről.

Nem mindegy, hol keressük

Az Otthon Centrum statisztikája szerint minden ingatlantípusnál jelentős áremelkedésnek lehettünk szemtanúi az elmúlt három negyedévben, azonban a kerületek árképzései közt igen nagy különbségekkel találkozhatunk, ahogy az alábbi táblázatokból is kiderül:

Budapesti ingatlanok árai kerületenként 1

Tégla

Budapesten az 5. kerület árai viszik a prímet, ahol téglalakások esetén az átlagos m2-ár 1,24 millió Ft. Ehhez képest kifejezetten olcsónak számítanak egyes külső kerületek, ahol "csak" 560 ezer Ft/m2-es árral kell kalkulálni. Az áremelkedés mértéke nagyon kerületfüggő: 9,5-34,1% közti.

Budapesti ingatlanok árai kerületenként 2

Panel

A panel lakások közt is nagy a szórás, hiszen 590 ezer Ft/m2-től 874 ezer Ft/m2-ig terjedő skálán mozognak az árak. A 11. kerület a legdrágább, a 20. és a 21. a legolcsóbb.

Budapesti ingatlanok árai kerületenként 3

Családi ház

Míg a 23. kerületben már 441 ezer Ft/m2-es áron is kapható családi ház, addig a 2. kerületben 1 millió Ft-ot kérnek egyetlen m2-ért. Meglepő módon a 14., a 16. és a 19. kerületben stagnálnak az árak - ezzel szemben a 18. kerületben 35%-kal lőttek ki.

Forrás: penzcentrum.hu