Az elérhetetlen BudaPart

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A BudaPart városnegyed már harmadáig elkészült, de az árakat leginkább csak a külföldiek tudják megengedni maguknak.

Eddig jól haladtak

A Kopaszi-gát melletti BudaPart városnegyed fejlesztése nagyjából az egyharmadánál tart. 5 lakóépületben 850 lakást adtak át, és 40 ezer m2-nyi irodaterület született 2 irodaépületben, melyek földszintjén 15 ezer m2-nyi kiskereskedelmi terület készült el.

2030-ra hatalmas lesz

A tervek szerint összesen 54 hektáron 15 lakóépület (3000 lakás), 12 irodaház (250 ezer m2) és 23 800 m2 kereskedelmi terület jön létre 2030-ra, ami kb. 25-30 ezer embernek jelent majd lakó-, illetve munkahelyet.  

A BudaPart területének majdnem fele zöld terület - a parkfejlesztés jelenlegi ütemében egy 3 hektáros központi park van építés alatt.

Mi várható?

Nemsoká átadásra kerül egy 180 lakásos épület, továbbá áprilisra várható egy 200 szobás hotel-irodaház elkészülte is. Még az idén óvoda, bölcsőde, illetve gyermek- és felnőttorvosi rendelő is lesz.

Kerékpárutakat, buszsávot hoznak létre amellett, hogy itt megáll az egyes villamos, és a most épülő déli körvasútnak is lesz itt megállója Nádorliget néven. Viszont a fonódó budai villamos továbbvitele megakadt a BudaPart felé.

Az árak is szépek

Jelenleg a lakóingatlanok egyetlen m2-e átlagosan kétmillió Ft-ba kerül, ami azt jelenti, hogy egy átlagos lakásért bő 100 millió Ft-ot kell kifizetni. Természetesen van ennél drágább is: 2,3-2,7 millió Ft/m2-es áron már Dunára néző, teraszos lakást is kaphat az, aki ki bírja fizetni - ők eddig jellemzően külfödiek voltak.

Forrás: MTI, mfor.hu, budapart.hu