Újabb lendületet kapott a BudaPart városnegyed

A BudaPart városnegyed-fejlesztés helyszíne rozsdaövezeti akcióterületté lett nyilvánítva, hogy még dinamikusabban fejlődhessen a terület.

Már 6 éve

A BudaPart prodzsekt 2016-ban indult, a különleges városrészként fejlesztett területből 10 hektár a Lágymányosi-öböl vízfelülete, és 20 hektár városi park - utóbbinak része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is. A városrészfejlesztés első két ütemét már lezárták, 1100 lakást értékesítettek is, az első két irodaépületet és az első öt lakóházat már birtokba vették a lakók és a bérlők. 

Rozsdaövezet, te drága

A korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kaphatnak rozsdaövezeti besorolást. Eddig 16 javasolt terület lett akcióterületté minősítve, és 6 terület besorolását hagyták jóvá. A szerencsések közé tartozik a Property Market BudaPart városnegyed fejlesztésének helyszíne is. Ez azért előnyös, mert ez a minősítés meggyorsítja és leegyszerűsíti a beruházást.

Nem csak az építtető jár jól

A BudaPart rozsdaövezeti besorolása kedvez a lakásvásárlóknak is, hiszen az 5%-os áfával épülő rozsdaövezeti lakások után a vevők visszaigényelhetik az áfát. Lényeges, hogy a visszaigénylés visszamenőleg nem érvényesíthető (a rendelet hatályba lépése előtti befizetések esetében), csak a további részletekre, illetve vásárlásokra!

Forrás: MTI