Végre szélsebesen közlekedhetnek a gyalogosok a Széll Kálmán téren

budapest.ingatlan.hu // 2021.12.03
7 év után elkészült a gyalogosok gyorsítósávja - csütörtök óta használható az új gyalogosátjáró a Széll Kálmán téren.

Akadálymentes közlekedés

Végre adott a lehetőség, hogy a gyalogosok és a biciklisek is gyorsan és biztonságosan közlekedhessenek!

Szélsebesen a Széll Kálmánon

A Várfok utca és a Sándy Gyula köz találkozásánál lévő legmagasabb ponthoz akadálymentességet biztosító lift került, hogy mindenkinek elérhetők legyenek a Várfok utcából induló buszjáratok. A Vár irányába pedig egy lankás lépcsőn és rámpán lehet haladni, valamint a keresztirányú forgalomnak és az átszálláshoz a Csaba utca tengelyébe egy mozgólépcső és lépcső párost építettek.

Egyenes út a pénzhez

A gyalogosátjáró biztosítja a 2022. március 15-én megnyíló Pénzmúzeum közvetlen megközelítését is: az építési munkálatok eredményeképpen az épület eddig földdel takart szintje a felszínre került, így az átjáróból közvetlen bejárat nyílt az új múzeumba

A Pénzmúzeum interaktív módon, látványos szimulációk és játékok segítségével mutatja majd be a pénzügyi folyamatok világát, így minden korosztálynak egyedülálló szórakozási és edukációs lehetőséget nyújt. Az épület emellett a jövőben jegybanki feladatok ellátását is biztosítja, hiszen az épület ad majd otthont az MNB Pénzügyi Felügyelet központjának is.

Forrás: MTI

Szeretne Ön is jól megközelíthető helyen lakni? Válogasson az ingatlanok.hu-n!

Ha energiahatékony ingatlanra vágyik, vegye igénybe a Zöld Hitel kölcsönt, és a 0%-os CSOK-ot, hogy minél kevesebb pénzért minél értékesebb ingatlanhoz jusson!

Budapest.ingatlan.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó