Megújul a Láng Gépgyár területe

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Láng Gépgyár területén lakó- és irodaépületek, hotel és zöldövezet létesül - újrahasznosítják a régi ipartelepet.

Újra büszkesége lesz Budapestnek

A 13. kerületi egykori Láng Gépgyár területe végre-valahára megszépül. A tervek szerint lakó- és irodaépületek, hotel és zöldövezet létesül a régi ipartelep helyén.

Kihasználatlan területek

Budapesten egyre drágábbak a telkek, és a rozsdaövezeti területek - melyek egykor külterületnek számítottak - most már frekventáltabb helyeket foglalnak el, kiterjedt területeken.

Még 2020-ban hirdették meg az ún. rozsdaövezeteket megújító programot. A már több évtizede esedékes felújítási munkálatok idén végre megkezdődnek.

Pörög az ingatlanpiac a 13. kerületben

A 13. kerületben egyébként is sok építkezés folyt az elmúlt időszakban: 9 prodzsekt keretében 1828 lakás épült. De nem csak a kínálat az erős, hanem a kereslet is: 1040 lakást adtak el csak ebben a kerületben eddig ebben az évben.

Nagyjából még 10 000 lakás fog elkészülni a közeljövőben, egyszóval, pörög az ingatlanpiac Angyalföldön.

Mennyibe kerül Angyalföldön egy lakás?

Az új lakások m2-ára 850 ezer és 1,8 millió Ft közt változik, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő ingatlant. A NAV adatai szerint a használt és új lakások átlagos eladási m2-ára 761 ezer Ft, ami megfelel a budapesti átlagnak.

Nagy az érdeklődés

A 13. kerület minden szempontból kiemelt fejlesztési terület, hiszen 108,4 hektáron 322 barnamezős terület található itt.

Mivel a harmadik legmagasabb, 115 ezres lélekszámú kerületről van szó Budapesten belül, így nem csoda, hogy nagy az érdeklődés az új beruházások iránt. Ráadásul - mivel a Váci úton lévő irodanegyed miatt sokan a közelben szeretnének lakni, így - a vidékről a fővárosba költözők közt is nagy népszerűségnek örvend a környék.

ÁFA-könnyítés

További előnye a rozsdaövezeti lakásoknak, hogy az ingatlan ÁFA-értéke 0, ami nagy könnyítés a lakásvásárlók számára.

A rozsdaövezetek beépítésének szintén nem elhanyagolható pozitív hozadéka, hogy a volt ipartelepek helyén nem csak lakóövezet létesül, de zöldövezet is, ami újabb rekreációs és sport lehetőségeket biztosít, továbbá javít a főváros levegő-minőségén.

Új ingatlanba szeretne költözni, de nincs elég pénze? Tudjon meg mindent a kedvező Zöld Hitel kölcsönről, és a 0%-os CSOK-ról, hogy minél kevesebb pénzért minél értékesebb ingatlanhoz juthasson!