Új építésű ingatlant vásárolna? Megmutatjuk hol érdemes!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A CSOK és a babaváró hitel miatt egyre népszerűbbek az új építésű ingatlanok, de nem mindenhol. A főváros új építésű ingatlanpiaca ugyanis rendkívül színes.

A legnépszerűbb kerület, a legtöbb új ingatlan: XIII. kerület

Az új építésű ingatlanokat tekintve a XIII. kerületben a legszélesebb a választék, itt ugyanis a Duna House II. negyedéves felmérése alapján több mint 7000 ilyen ingatlannal találkozhatunk. 

Ennek ellenére az itt található ingatlanok a budapesti árakhoz képest a közepes kategóriába tartoznak (700 ezer és 1 millió forint közötti négyzetméterárak). Ez lehet az egyik oka annak, hogy a XIII. kerület a legnépszerűbb. 

Józsefváros, Ferencváros és Újbuda 

A második legnagyobb kínálattal a VIII., a IX. és a XI. kerület rendelkezik, ezek mindegyikében 2 és 7 ezer közötti a rendelkezésre álló új építésű ingatlanok száma. 

Az árakat és a népszerűséget tekintve azonban igencsak megoszlanak ezek a kerületek. A legdrágább a VIII. kerület, itt ugyanis az új építésű ingatlanok négyzetméterára az 1 millió forintot is meghaladja, ezzel szemben Ferencvárosban és Újbudán “csupán” 700 ezer és 1 millió forint között mozognak az árak. 

Közülük Újbuda számít a legnépszerűbbnek (összességében a második legnépszerűbb kerület), majd ezt követi Ferencváros és Józsefváros. 

Csepelen nem érdemes keresgélni

A Duna House adatai alapján Csepelen található a legkevesebb új építésű ingatlan (100 darabnál is kevesebb). Éppen ezért ezt a kevés lehetőséget igencsak meg kell fizetni, hiszen a négyzetméterárak itt is 700 ezer és 1 millió forint között mozognak annak ellenére, hogy Csepel nem tartozik a legnépszerűbb kerületek közé. 

A “legolcsóbb” új építésű lakások 

A fővárosban a legolcsóbb új építésű ingatlanok is 600-700 ezer forintba kerülnek négyzetméterenként, ilyen árakkal pedig csupán a XVII., a XVIII. és a XXIII. kerületben találkozhatunk. 

A kínálat azonban ezekben a kerületekben sem a legmagasabb, mintegy 100-200 új építésű ingatlannal találkozhatunk ezen városrészekben. 

Forrás: Duna House Barométer 120. száma