Budapest legnépszerűbb nevezetessége, amit mindenkinek látnia kell

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Budapest bekerült a Tripadvisor 2018-as toplistájába. Vajon melyik nevezetesség miatt?

Budapest nemcsak a magyar, hanem a külföldi látogatók körében is rendkívül népszerű. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 10. helyezés a Tripadvisor 2018-as listáján. A rangsort az utazók 2017. évi véleményei és visszajelzései alapján állították össze, így biztosak lehetünk benne, hogy a felsorolt nevezetességek közül magunk is megtaláljuk a számunkra tetszőt.

Az Országházat csupán más európai, ázsiai és észak-amerikai látványosságok előzik meg, zömüket templomok, vallási helyek teszik ki. Az első helyezett címét a kambodzsai Angkorvat szerezte meg, amely szinte minden látogatót elvarázsolt különleges hangulata, az épületegyüttes szépsége miatt.

A világ legnépszerűbb látványossága - az Angkorvat

A 25 elemből álló listán helyett kapott még az arab Zájed sejk mecset, a Szent Péter-Bazilika, a spanyol córdobai nagymecset, a Taj Mahal, a milánói dóm és még számos építmény, mint például a Golden Gate híd, a Megváltó Krisztus szobra vagy a sevillai Plaza de España.

A világ 10. legnépszerűbb látványossága, a magyar Országház

Az Országház az egyetlen parlament, amely bekerült a Tripadvisor 2018-as ranglistájába számos népszerű és igen látogatott hely közül. A világ harmadik legnagyobb parlamentjét Steindl Imre tervezte, az Országház megépítésére kiírt tervpályázatot 1883-ban nyerte el. Az épületet már 1896-ban felavatták, azonban jóval később - 19 évnyi építkezés után - 1904-ben készült el végleg a Budapest szívében található Országház.