Többen féltik ingatlanukat, mint saját életüket

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Generali felmérésében részt vevők fele szenvedett már autóbalesetet korábban, a többség mégis ingatlana védelmét részesíti előnyben.

A kutatás szerint az autósok közel fele élt már át valamilyen formában balesetet, azonban csak a felük változtatott ennek hatására vezetési szokásain. Más a helyzet a betöréssel, az érintettek 79 százaléka tesz valamit azért, hogy ne történhessen meg még egyszer.

Leggyakrabban biztonságosabb zárat (54 százalék) vagy ajtót (31 százalék) szereltetnek fel, kutyát tartanak (22 százalék), illetve rácsot rakatnak fel (17 százalék), azaz a hagyományos, mechanikai megoldásokban bíznak.

Az egyik legféltettebb "kincs" a laptop

A kutatásból a magyarok kedvenc rejtekhelyeire is fény derült: a legtöbben valamilyen nehéz bútor mögé rejtik otthon tárolt értékeiket (45 százalék), a második helyen pedig meglepő módon a fagyasztó végzett (20 százalék). A padlószőnyeg alatti részt is sokan tartják bevált helynek (16 százalék) és ruhakupac közé (9 százalék) is szívesen dugják el, amit féltenek.

Ahogy a Generali korábbi kutatásából kiderült, a legféltettebb kincsek a készpénz (40 százalék), a laptop (20 százalék) és a mobil (12 százalék), a betörést átélt idei válaszadók pedig utólag a műszaki cikkekre és ékszerekre kötnének biztosítást a legnagyobb arányban (39 százalék).

Többen vannak viszont, akik a történtek tükrében sem változtattak volna lakásbiztosításukon, az érintettek közel fele válaszolt így - ismerteti a Generali.

Forrás: MTI