Budapest toplistás Európa legjobb befektetési célpontjainak sorában!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2016-ban Budapest a 12. helyen végzett a legvonzóbb európai ingatlanbefektetési célpontok listáján, 2017-re pedig 2 pontot előre lépve, a 10. helyen szerepel.

A CBRE befektetési felméréséből kiderül, hogy a befektetők a legvonzóbb városnak Londont tartják. Budapest a 10-es lista végén osztozik Frankfurttal és Münchennel. A kutatás szerint a befektetők 85 százaléka legalább ugyanannyit költene 2017-ben, mint egy évvel korábban ingatlanbefektetésre, 41 százalékuk pedig még többet.

budapest.ingatlan.hu

Az idei év legjelentősebb változása a közép- és kelet-európai régió felértékelődése és az első osztályú ingatlanok iránti magasabb kereslet.

 Budapestre elsősorban orosz és kínai befektetők érkeznek.

Az ország előnyei között szerepelnek az alacsony költségek és adók. Egy budapesti lakás ára tizede egy londoniénak és a megélhetési költségek is alacsonyabbak. Ezért nem csak a gazdagok körében népszerű a város, hanem a fiatal, kevésbé tehetősebb célcsoportokat is vonzza.

Hazánk az unió azon kevés országai közé tartozik, ahol viszonylag alacsony az adókulcs. Viszont a magas áfa százalék nem érinti a külföldieket, mivel azt vissza tudják igényelni. A társasági adó és az olcsó munkaerő miatt a térséget az üzleti befektetők is előnyben részesítik.

Arra számítani lehet, hogy Európa - ezáltal Budapest - továbbra is kulcspiaca lesz a globális ingatlanbefektetőknek és a térség gazdasági kilátásai is pozitívan alakulnak.