Hol van a világ legjobb szállodája? Nem, nem Dubajban - Budapesten

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Tripadvisor Travelers\' Choice Awards versenyén az Aria Hotel lett a világ legjobbja. Nem érdemtelenül.

"Egyszerűen tökéletes. Csodálatos dizájn, tökéletes helyszín, segítőkész személyzet, tiszta, modern, nagyszerű gyógyfürdős szolgáltatások, ízletes, mindennapos reggeli, valamint délutáni bor és sajt" - áll a tripadvisor.com rövid, az első helynek járó értékelésében.

Aria Hotel lobby

A budapesti Aria Hotel kapta meg a Világ legjobb szállodája díjat a New Yorkban megrendezett Tripadvisor Travelers' Choice Awards versenyen.

Aria Hotel hall

A Budapest belvárosában, a Szent István-bazilika szomszédságában lévő szállodát másfél évvel ezelőtt nyitották meg Library Hotel Collection csoport tagjaként.

Aria Hotel kilátás

A Hercegprímás utcában lévő luxushotel négy szárnyát úgy alakították ki, hogy mindegyik egy-egy zenei stílus jegyeit elevenítse fel. A szobák berendezését a klasszikus, az opera, a kortárs zene és a jazz meghatározó stíluselemei ihlették.

Aria Hotel Liszt szoba

A szobákat egy-egy zenei óriásról neveztek el, szóval ne lepődjünk meg, ha találkozunk a Maria Callas, Bob Dylan, James Brown, Kodály Zoltán, Bartók Béla és Liszt Ferenc nevével.

Az Operaszárnyban helyett kapott egy-egy Salome-, Carmen-, Pillangókisasszony- és La Traviata-lakosztály is. A vendégek foglaláskor kedvenc zenei műfajuk, előadójuk vagy zeneszerzőjük alapján választhatnak szobát.

Aria Hotel Beatles szoba

Minden szobát és lakosztályt Joseph Blecha karikatúrái tesznek egyedivé. Az épületben egy luxusfürdő is megtalálható, amelyet Harmony Spa névvel illettek.

Aria Hotel medence

A hotelbe a jelenlegi árlista alapján 221-833 EUR közötti összegért lehet szobát foglalni, vagyis két ember számára egy éjszaka nagyjából 68-258 ezer forint közötti kiadást jelent.

Megéri.