Menő műfenyők - az igazi már nem is annyira trendi?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Modern, minimál és természetbarát karácsonyfadíszítési praktikák. Az utolsó lett a szerkesztőségi kedvenc!

Sok esetben örök vitát képez, hogy kell-e igazi fenyőfa a lakásba, hiszen anélkül nem karácsony a karácsony, és még a halászlének is más az íze, ha fenyőfa közelében fogyasztjuk, vagy pedig elegendő a műfenyő, mert annak használatával talán kevesebb fenyőfa kerül a favágók fejszéjének éle alá és kevesebbet kell porszívózni.

Bárhogy is döntünk, érdemes előtte körülnézni a nagyvilágban, milyen opcióink vannak a tökéletes karácsonyfa megalkotására.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Mindig is szerettük volna tudni, milyen egy dizájner díszítésű fenyő Hawaii-n? Ne keresgéljünk tovább, hiszen a fenyőn kagylók, ananász és különböző trópusi virágok függenek díszként.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Kicsit kakukktojás ugyan, mert fenyőfát csupán nyomokban tartalmaz ez a kreáció, viszont annyi előnye kétségtelenül van, hogy olvasnivalóért nem kell messzire mennünk.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Kicsit giccsesnek tűnhet, de ha egyszer valaki szereti a rózsaszínt, akkor ez a fajta karácsonyfa nyerőnek bizonyulhat. A színes díszek és a játékfigurák tökéletes kiegészítővé teszik egy leányos gyerekszobához.

Karácsonyfadíszítési ötletek

A fehérre fújt fenyőn teljesen jó kontrasztként jelennek meg a levehető cukorkák és egyéb édességek, persze élményben nem pótolhatják azt, amikor úgy eszi le a család a fáról a szaloncukrot, hogy a csomagolópapírt rajta hagyja és a díszítés "illúziója" megmarad.

Karácsonyfadíszítési ötletek

A fenyőfa természetes zöldje mellett nagyon jól mutat, sőt, már szinte ünnepélyes látszatot kelt a vörös-fekete-fehér színkombináció. Ha elegáns külsejű karácsonyfára vágyunk, ezek a díszek garantáltan hozzák az érzést.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Mosolyfakasztó, ugyanakkor nagyon praktikus ötlet a fenyőfa hordozhatóvá tétele, főleg, ha kiegészítjük egy ilyen retro külsejű tolókocsival. Persze előtte ne feledkezzünk meg arról, hogy kihúzzuk az izzókat a konnektorból, hacsak nem akarunk kedvenc rajzfilmfiguráink sorsára jutni.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Kettő az egyben? Nem gond! Egy piros sál, egy fehér gömb a fa tetejére, egy kalappal kiegészítve, és máris megvan a hóemberrel kombinált karácsonyfa.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Ha otthon elég nagy hely áll rendelkezésünkre - mondjuk egy terasz - akkor több fát is beállíthatunk, pont úgy, mint a képeken. Kicsit csajosabbra sikerült az összeállítás, de egy fehér karácsonyt tökéletesen kiegészít a fehér-rózsaszín-vörös színkombináció. Persze ha nincs fehér karácsony, akkor megteszi a képen látható műhó-imitáció is.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Miért ne lehetne saját karácsonyfája mindenkinek? A szivárvány színeiben pompázó fenyők is nagyobb teret igényelnek, de cserébe látványosak, főleg, ha az ajándékok csomagolópapírjai is illenek a karácsonyfa színéhez.

Karácsonyfadíszítési ötletek

A minimál stílus rajongóinak sem kell csüggedniük, hiszen a karácsony nagyüzemi ipara rájuk is gondolt. Előnye: akár egy pohárral is alátámaszthatjuk. Hátránya: az ajándék fagyasztószekrényt nem biztos, hogy alá tudjuk helyezni.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Ha nincs olyan háziállatunk (pl.: bika), amelyik ugrik a vörös színre, nagyszerű választás lehet a piros fenyőfa, melynek alapszíne kitűnően harmonizál a ráaggasztott arany, zöld és ezüst színű díszekkel.

Karácsonyfadíszítési ötletek

A páva tollai inspirálták az alábbi összeállítást, ahol a zöldes-kékes árnyalatokat helyezték előtérbe. Ha egy szóval kellene jellemezni, csak annyit mondanánk: elegáns.

Karácsonyfadíszítési ötletek

Alternatív megoldásként ajánljuk ezt a faágakból összeállított kreációt, amelyre néhány kék és ezüst díszt is feldobtak a biztonság kedvéért. Valahová a kortárs művészet és a lustaság mezsgyéjére helyeznénk az ötletet.

Karácsonyfadíszítési ötletek

A 3D, azaz általában minden, ami a való világban van, egy idő után unalmassá válik. Itt jön a képbe a fenti "karácsonyfa". Hát, ezt biztos nem fogja fellökni senki anélkül, hogy a falat ne vinné magával.

Karácsonyfadíszítési ötletek

És végül álljon itt a DIY-jellegű barkácsolásra a kedvenc példánk: fadeszkákból készült karácsonyfa, sarokra illesztve, égőkkel díszítve. A fenyőfa alatti porszívózással ez esetben biztos, hogy nem kell sokat bajlódnunk.

További fenyőválogatásokért kattintson ide.