Milyennek látják a külföldiek Budapestet?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fővárosunk márpedig igenis szép és sok tekintetben egyedülálló - csak nem vesszük észre.

Mi magyarok amúgy is hajlamosak vagyunk csak a hibákra összpontosítani és tudomást sem veszünk az értékeinkről, hiába van belőlük jócskán. A hozzánk érkező turistákat sem nyűgözi le minden esetben a látvány, de azért ők mégis sokkal hálásabbak - úgy általában - mint mi, helyiek.

Megnéztük több online felületen, hogy a turisták mely klasszikus budapesti látványosságokat értékelik a legtöbbre. Kiderült, hogy egyesek szerint a Parlamentet „fel lehetne turbózni”, a Szent István Bazilikánál „van szebb és nagyobb”, a Duna „valahogy soha nem akar tisztább lenni”, a Budai várba felsétálva pedig „még a golyódról is folyik a víz”.

Parlament

Parlament


"Sokat látom ezt a helyet, szóval eléggé hozzá vagyok szokva. Nem azt mondom, hogy rossz, csak azt, hogy nem emelkedik ki más országok parlamentjei közül. Sokféleképpen fel lehetne turbózni, azért, hogy szebb legyen. Adnék 3.5 csillagot csak olyan sajnos nincs. Egyébként szép épület, ajánlom a látogatását!" (Tripadvisor)

“Az egyik legszebb parlament épület amit valaha láttam, csodálatos a panorámája a Dunával együtt. Éjszaka pedig varázslatos, aki csak teheti nézze meg nappal és éjszaka is.”(Tripadvisor)

Halászbástya

Halászbástya

"Egy másik épület a Budai Vár mellett, nincs sok látnivaló. Megnézni a Budai Várat éppen elég." (Google értékelés)

“A Halászbástya csodálatos panorámát tár azok elé, akik veszik a fáradtságot és ellátogatnak oda. Ajánlom mindenki figyelmébe, hiszen egyedülálló élménnyel gazdagodik.” (Google értékelés)

Szent István Bazilika

Szent István Bazilika

"Van szebb és nagyobb templom is Magyarországon. A belső kialakítása, az előtte lévő tér és a Szent Jobb miatt mégis érdemes felkeresni. Összességében azért egy maradandó élményben lehet részünk." (Google értékelés)

Gellért-hegy

Gellért hegy

"A felfelé való séta következtében megfájdulhat a térd, illetve önmagában megfelel egy rövidebb kardiózásnak is… a barátom nem örült, hogy felrángattam a hegyre, de a látvány kárpótolt mindenért, a sok izzadtságért és a levegőkapkodásért is. Megérte!"(Tripadvisor)

Várhegy
"Gyönyörű, itt akartunk aludni a barátaimmal az utcán, de a rendőrség nem engedte. Azért buli volt így is! A Duna és a környék csodálatos látványát örök élményként könyveltük el." (Tripadvisor)

Duna

Duna

"Nagyon szeretem a hídjait, van ahol a partjait is, de valahogy soha nem akar tisztább lenni. Ugyanakkor mindig elvarázsol az a sok gyönyörű híd, főleg éjszaka." (Tripadvisor)

Lánchíd

Lánchíd

"Nem teljesen értem, hogy hogyan értékeljek egy hidat, de megpróbálom. Nagy és zöld. Kényelmes rajta sétálni és biciklizni is. Népszerű biciklis útvonal. Néha sajnos a bringások bunkók, és lecsengetik a gyalogosokat, de mégis egy nagyszerű élményt nyújt minden szempontból." (Google értékelés)

Mátyás-templom

Mátyás templom

"Gyönyörű a kilátás, de tele van turistákkal. Túl sok a turista. Úristen, naaaaagyon sok a turista. Ugyanakkor érthető, hiszen a panoráma lélegzetellállító." (Foursquare)

Budai Vár

Budai Vár

"Felmész a lépcsőn, nyáron akkor még a golyódról is folyik a víz , bár a látvány kárpótol a befektetett energiáért és a fáradozásodét. Mindenki nézze meg, aki csak teheti.”(Foursquare)