Óriási lakóparkok épülnek Budapesten

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A 885 lakásos rekord ugyan nem dől meg, de nagyságrendileg több is megközelíti

Elindulnak végre az építőipari, lakásépítési nagyberuházások Budapesten, amit már oly sokan szerettek volna látni. A IV. és a X. kerületben egyenként 650 lakásos megaberuházás indul; a IX. kerületi projektben pedig 530 család találhat majd új otthonra - írja a portfolio.hu. Az idén ötven százalékkal több, jövőre jó eséllyel több mint kétszer annyi lakás fog épülni mint a 2007-es mélypontnak számító 7 - 8.000.

Elindulnak a lakásépítések

Budapesten egyébként nem a fent említett kerületekben épül a legtöbb lakás. Az elkövetkező időszakban a legtöbb új lakás - 3.000 feletti számban - a XIII. kerületben fog megvalósulni. Népszerű helyszínnek számít még a XIV. a IX. és a XI. kerület, ahol mintegy 1.500 - 1.500 új otthon fog létrejönni.

A legtöbb lakóparkban - ez mintegy 90 projektet jelent - tíznél kevesebb lakás épül. Mintegy tucatnyiban viszont kétszáznál is több lakás fog új gazdára találni. Szükség is van az új lakásokra, hiszen a fővárosi lakásállomány átlagéletkora jelentősen öregszik.

Óriási lakóparkok épülnek Budapesten

Ha a mostani lakásépítési intenzitással számolunk, akkor a VIII. kerületben 100 évet kellene várni arra, hogy a jelenlegi épületállomány teljesen megújuljon, vagyis, hogy annyi új lakás épüljön mint amennyi a mostani lakásszám. Egyébként a legidősebb lakásllománnyal az V. a VI. és a VII. kerületek rendelkeznek. Itt a lakásállomány kora 85, 80 és 82 évnek felel meg.