Eladó telek/földterület Budapest III. ker, Békásmegyer, 20 944 882 Ft

Leírás

Az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. (1033 Bp. Mozaik u. 7.) egyfordulós nyilvános pályázatot hirdet a Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tulajdonában álló üres és felépítményes telekingatlanok tulajdonjogának értékesítésére Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének és Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának határozatai alapján

Budapest, III., 64322/1 hrsz. (Bernát u. 36.)
A tárgyi ingatlan Békásmegyer-Ófalu területén, a belterület szélén, a Bernát utcában található. Közterületi kapcsolattal rendelkezik, gépjárművel földúton megközelíthető. A már kiszabályozott közterület hivatalos szélessége több helyen sem éri el a 3 métert. A Bernát utcában közművek nincsenek, azok csak a Szentháromság vagy a Donát utcából vezethetőek át vagy be (cc. 40-40 méter), szolgalmi joggal, jelentős többletköltséggel. Övezeti besorolása alapján a telek beépíthető, de csak az áram és az ivóvíz közmű bevezetése esetén. Minden építményhez geotechnikai felülvizsgálat szükséges, „D” osztályba sorolt terület. A telek keskeny, hosszú, csak mintegy 8 méter széles, így azon csak előnytelen alakú épület helyezhető el. A keskeny telek miatt az épület homlokzatmagassága 3,5 m-re van korlátozva, tehát az övezetre jellemző paraméterek nem használhatóak ki. A telken hivatalos helyszínrajzon is feltüntetett felépítmény nincs, az üres, csak gyümölcsfák találhatók rajta. Az ingatlan kétirányú lejtéssel is rendelkezik.
A telek államosítások és telekszabályzások útján került önkormányzati tulajdonba, így azon a szomszédok általi többszörös túlhasználat áll fenn az önkormányzati tulajdonba kerülést megelőző hosszú évtizedek óta. A kerítések és a jogi telekhatárok sem egyeznek meg.
Az ingatlanra korábban a szomszédos, 64218 hrsz.-ú telek tulajdonosának bérleti szerződése volt, a két ingatlan között kerítés nincs, a 64322/1 hrsz. utcafronti kerítését, kapuját is a szomszéd létesítette, így azt, azokat akár el is bonthatja. A szomszéd meg szeretné vásárolni az önkormányzati ingatlant, mivel saját telkének nincs hivatalos közterületi kapcsolata. A szomszéd a saját ingatlanával együtt folyamatosan gondozza az Önkormányzat telkét is.
Az ingatlan kiürítéséért, teljes területének használhatóságáért a Kiíró nem szavatol, szükség esetén az ingatlan jogcímnélküli használattal, használatokkal terhelten kerül átadásra a leendő Vevő felé, ebben az esetben helyszíni birtokba adás nem is lesz.

Az ingatlan paraméterei:
Cím: 1038 Budapest, III. Bernát u. 36.
Hrsz: 64322/1
Megnevezése: Kivett beépítetlen terület
Területe: 491 m2
Irányár: 20.944.882,- Ft + ÁFA
Pályázati biztosíték (bánatpénz): 2.600.000.- Ft
Övezeti besorolás: Lke-2BÓ/O-K1
A telek beépíthetőségének paramétereit az ÓBÉSZ tartalmazza.
A telek az utcáról áttekinthető.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. Értékesítési, Helyiség- és Telekhasznosítási Osztályon lehet kérni, valamint a pályázat teljes szövege megtekinthető a cég honlapján.

Telek/földterület részletei

Ár: 20 944 882 Ft+ÁFA
Méret: 491 Négyzetméter
Azonosító: 11391910
Cím: Bernát utca
Városrész: Békásmegyer
Telek: 491 Négyzetméter
Besorolás: Építési telek
Jelleg: belterület

Térkép


Így keressen budapesti ingatlant négy egyszerű lépésben. Csupán 2 perc, kötelezettségek nélkül!

Szűkítse a budapesti ingatlanok
listáját
Válassza ki a megfelelő
budapesti ingatlant
Írjon a hirdetőnek
Várjon a visszahívásra