Sétálóutca lesz Belső-Erzsébetvárosban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fővárosi szmogtól mindenki szenved. Elterjedt megoldás világszerte a parkosítás mellett a forgalommentesítés is - ezt tervezik a 7. kerületben is.

Bár az elektromos autók elterjedésével és a zöldövezetek kiterjesztésével egyre tisztább lesz a főváros levegője, ezek lassú folyamatok.

Azonnali enyhülést az autós forgalom korlátozása ad, ezt régóta tudja mindenki - nem véletlen vannak sétálóutcák minden nagyváros központjában.

Niedermüller Péter polgármester szerint is ez a megoldás. Korlátozott autós forgalomnál általában az adott területen lakók, illetve az árukat szállító autók mentesülnek a korlátozás alól - ebben az esetben is ez az elképzelés.

Mikortól várható a forgalom korlátozása, és hol?

2022. július 1-től a 7. kerületben Belső-Erzsébetváros egy részét - a Klauzál tér, Károly körút, Wesselényi utca és Király utca által közrefogott területet - védett övezetté nyilvánítanák, azonban még pontosítani fogják az érintett városrészt.

Még egyeztetnek a fővárossal, a BKK-val, a Budapest Közúttal, és természetesen a szomszédos kerületekkel az esetlegesen megnövekvő forgalom ügyében.

Most vegyen ingatlant

Ha megszületik a döntés, várhatóan nem csak az üzletek bérleti díjai fognak megnőni, hanem az érintett terület ingatlanáraiban is biztosan meg fog mutatkozni a változás - hiszen ki ne szeretné egy csendes, tiszta levegőjű szegletét birtokolni Budapestnek?

Még most érdemes a környéken ingatlant vásárolnia, mielőtt beárazódna a fejlesztés!

Vagy inkább új ingatlanba szeretne költözni? Tudjon meg mindent a kedvező Zöld Hitel kölcsönről, és a 0%-os CSOK-ról, hogy minél kevesebb pénzért minél értékesebb ingatlanhoz juthasson!

Forrás: infostart.hu