Ezek a főváros legszebb luxus hotelei

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Budapesten számos gyönyörű luxus hotellel találkozhatunk, cikkünkben most összeszedtük ezek közül a legismertebbeket és egyben legdrágábbakat.

Four Seasons Hotel (Gresham Palota)

A Four Seasons Hotelek világszerte ismertek, és szinte már minden országban található legalább egy épületük. Hazánk egyetlen Four Seasons Hotele a gyönyörű Gresham Palotában foglal helyet, mely az V. kerületben található, a Széchenyi István tér 5-6. szám alatt.

Az épület 1907-ben épült a The Gresham biztosítótársaság megbízásából, majd a világháborúkat követően itt foglalt helyet a Budapesti Idegenforgalmi Igazgatóság, ezt követően 1987-ben az épület a világörökség részévé vált. 

Végül a rendszerváltás utáni privatizációs botrányt követően 2004-ben nyitotta meg itt kapuit a Four Seasons Hotel. 

Bár rengeteg típusú szobával találkozhatunk, a luxus minőség minden esetben garantált, ezt pedig az árak is tükrözik. A legtöbb szoba ára 2 fő/éj 650 és 800 euró között mozog, a lakosztályok azonban akár a 4.000 eurót is meghaladhatják. 

Forrás: Four Seasons - Budapest

Boscolo Hotel (New York-palota)

A New York-palota a VII. kerületben található, az Erzsébet körút 9-11. szám alatt. Az épületet 1894-ben építették, és a Gresham Palotához hasonlóan a kezdetekkor egy biztosítótársaság székhelyeként üzemelt. 

Ezt követően a Pallas Lap- és Könyvkiadó központjaként működött, a rendszerváltást követően pedig 2001-ben az olasz Boscolo csoport vásárolta meg, és nyitotta meg 2006-ban - egy 5 évig tartó felújítás után - a Boscolo Hotelt. A hotel jelenleg az Anantara New York Palace Hotel nevet viseli, a közbeszédben azonban még mindig a Boscolo Hotel az elterjedtebb. 

A hotelben 185 szoba és lakosztály található, a luxus szobák mellett pedig a vendégek az edzőterem, valamint a különféle medencék és gyógyfürdők nyújtotta lehetőségeket is élvezhetik. A hotel emellett rendezvények lebonyolítására is alkalmas akár 500 főig. 

A szobák és lakosztályok ára itt is rendkívül sokszínű, átlagosan azonban 50 és 100 ezer forint között mozog egy szoba egy éjszakára. 

Forrás: NH Hotel Group

Budapest Corinthia Hotel 

A Corinthia Hotel a New York-palotához hasonlóan a VII. kerületben található, az Erzsébet körúton (Erzsébet körút 43-49.). 

A Corinthia a kezdetektől a mai napig a luxus gyógyfürdő és spa részlegéről híres, és már egészen 1896 óta várja vendégeit. Érdekesség, hogy 1915-ben egy új szárnyat alakítottak ki, ahol egészen 1966-ig egy filmszínház működött. 2017-ben Magyarország legjobb ötcsillagos konferencia szállodája kategóriában a hotel díjat is nyert. 

A hotelben megszálló vendégek számos kezelés közül választhatnak: ESPA testkezelés, arckezelések, masszázsok, kéz- és lábkezelések. 

A szobák ára éjszakánként 60 ezer forintnál kezdődik, a kezelések igénybevételével a határ azonban a csillagos ég. 

Forrás: Budapest Corinthia Hotel