Ezek a főváros legnépszerűbb kerületei

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fővárosnak vannak népszerűbb és kevésbé népszerű kerületei, most összeállítjuk a TOP3-as listát a Duna House Barométer adatai alapján.

XIII. kerület 

Decemberben egyértelműen a XIII. kerület volt a legnépszerűbb az érdeklődők körében, sőt a 2019-es évhez képest még felkapottabbá vált. 

Ennek a kerületnek az egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerre rendelkezik pezsgő belvárosias légkörrel, valamint nyugodtabb, zöldövezeti területekkel, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb környéket. 

Azok számára, akik ezen a környéken vásárolnak ingatlant, megnyílik a lehetőségek tárháza, mind a munka, mind pedig a szórakozási és bevásárlási lehetőségeket tekintve. Mindemellett pedig még a kerület infrastruktúrája is kiemelkedő, olyannyira, hogy a belvárosba akár még a BKK hajóival is eljuthatunk. 

Nemcsak a kereslet, hanem a kínálat is jelentős, kiváltképp az újépítésű ingatlanok terén, a Duna House adatai alapján 2 és 7 ezer közé tehető a jelenleg elérhető újépítésű lakások száma. 

A XIII. kerület mellett szól még az is, hogy mindezek ellenére nem tartozik a legdrágább kerületek közé, az átlagos négyzetméter ár 700 ezer és 1 millió forint között mozog. 

XIV. kerület (Zugló)

Egy hajszálnyival lemaradva a XIII. kerülettől a dobogó második helyén végzett Zugló, mely bár szintén nagyon népszerű, a tavalyi évhez képest minimálisan, de visszaesett az érdeklődés iránta. 

Évek óta ez a főváros egyik legnépszerűbb kerülete, éppen ezért jelentős presztízzsel rendelkezik, a XIII. kerülethez hasonlóan itt is egy nyugodt, zöld környezetben élhetünk, miközben a nyüzsgő belvárosi életért sem kell órákat utaznunk. 

Zuglóval kapcsolatban gyakran hallani, annyira megtelt, hogy már egy talpalatnyi hely sincs. Az újépítésű ingatlanok száma valóban jóval kevesebb, mint a XIII. kerületben, de még így is 1-2 ezer körül mozog a számuk. 

Az ingatlan árak itt is viszonylag kedvezőek, 700 ezer és 1 millió forint között mozognak a négyzetméter árak.

XI. kerület (Újbuda)

A dobogó harmadik helyére Újbuda került, ez a kerület már valamivel elmarad az előzőekhez képest, de még így is rendkívül nagy az érdeklődés iránta. 

Újbudán is számos zöldövezeti területtel találkozhatunk a XI. és a XII. kerület határán, egyaránt alkalmas a családok és a fiatalok számára is. Utóbbiak számára leginkább a nyüzsgő Lágymányosi városrész a legideálisabb. A kerület számára még egy plusz pontot jelent, hogy itt található a Kopaszi-gát. 

A kínálat tekintetében, itt már az újépítésű lakások száma is magasabb (2 és 7 ezer között), a három kerület közül azonban itt a legmagasabbak a lakásárak, a négyzetméterárak 1 millió forint felett mozognak. 

Forrás: Duna House Barométer 113. száma