Költöznél? Ezek Budapest legfelkapottabb kerületei

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Duna House nyilvánosságra hozta, hogy idén októberben melyek voltak a legnépszerűbb budapesti kerületek.

Az adatok alapján a XI. és a XIII. kerület lett a legkeresettebb az idén is. Míg a tavaly októberi adatokhoz képest a XIII. kerület jelentős népszerűségcsökkenést mutatott, addig a XI. kerület egyöntetűen 15,6%-os érdeklődést produkált.

A budai és a pesti kerületeket összehasonlítva érdekes különbségeket látunk. Buda egyértelműen népszerűbb; itt a legkevésbé felkapott kerület a XXII. (Budafok-Tétény). 

Forrás: Duna House Barométer 100. szám

Pesten - és egyben Budapesten is - a legkevésbé kelendő kerület még mindig a XXIII. (Soroksár). Ennek az az oka, hogy akik nem szeretnének vagy nem engedhetik meg maguknak a főváros belső, divatos kerületeit, azok nem a külső kerületeket, hanem inkább az agglomerációt választják.

Érdemes megjegyezni, hogy a két leginkább és a két legkevésbé felkapottabb kerület közül az egyik Budán a másik pedig Pesten található. Viszont míg a két legkevésbé keresett kerület (XXII. és XXIII.) iránti érdeklődés a tavalyi adatokhoz képest nem változott, addig a legkeresettebbek közül a XIII. kerület népszerűsége jelentősen csökkent.

A fővárosban a tavalyi évhez viszonyítva a legnagyobb népszerűségvesztést egy pesti és egy budai, a II. és a XIV. kerület szenvedte el. Arányaiban azonban jól látszik, hogy a budai kerületek összességében kelendőbbek, mint a pestiek. A tavalyi adatokhoz képest Buda iránt megmaradt az érdeklődés, míg Pesten nagyobb változások történtek kedvezőtlen irányban. A pesti átlagokat azonban jelentősen lerontja a külső kerületek nem túl acélos népszerűségi adatai.

Forrás: Duna House Barométer 100. szám