Dunán innen, Dunán túl – a legjobb őszi kirándulóhelyek Budapesten és környékén

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Túraútvonalak kirándulni vágyóknak.

Bár elmúlt a nyár, de a hűvösebb idő ne vegye el kedvünket a hétvégi kisebb túrázásoktól. Összegyűjtöttünk néhány, Budapestről könnyen megközelíthető kirándulóhelyet.

Normafa

Ha elegünk van a főváros zajából, de mégsem akarjuk a BKV bérletünket kihasználatlanul hagyni, látogassunk el a Normafára. A Városligettel, a Gellért-heggyel és a Margit-szigettel ellentétben itt kisebb eséllyel fogunk turisták hadába futni.

Normafaforrás: normafapark.hu

A Normafáról 2-3 órás túrázással elérhetjük a méltán népszerű János-hegyet, ahol az Erzsébet-kilátón az egész fővárost megszemlélhetjük.

Számos rövid és nem megerőltető túraútvonalával kisebb gyerekeknek, valamint idősebbeknek is kitűnő szabadidős program lehet.

Gödöllői arborétum

A Budapesttől csupán egy órára találhatjuk meg a gödöllői arborétumot. Családbarát környezetével kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt, emellett persze a természetkedvelők sem unatkozhatnak.

Gödöllői arborétumforrás: parkerdő.hu

Túraútvonalak a nemzeti park szívében

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Budapest környékén is rendelkezik túraútvonalakkal, amelyekről a park weboldalán bővebben is olvashatunk.

Duna-Ipoly Nemzeti Parkforrás: dunaipoly.hu

A tanösvények felfedezése mellett lehetőségünk van még a főváros alatt található barlangokban is barangolni.