Megérkezett a téli rezsicsökkentés

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Minden háztartás megkapta a 12 ezer forint értékű állami támogatást.

A kormány eredeti szándéka az volt, hogy általános legyen a téli rezsicsökkentés, ezért azt Magyarországon valamennyi háztartás megkapja, illetve jóváírják a számlájukon - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az államtitkár felidézte, a gázfűtéses lakásokban élő fogyasztókat már értesítették a 12 ezer forintos támogatásról, megkezdődött az értesítések kiküldése a távfűtéses lakásokban élőknek, és megtörtént a szociális tűzifa utalványok fedezetéül szolgáló egymilliárd forint kiegészítő támogatás eljuttatása az érintett kistelepülésekre.

A földgázfogyasztóknál többségében az áprilisi számláknál írják jóvá az összeget, a távfűtéses lakásokban élőknél szintén, ahol a számla alacsonyabb, mint a jóváírás összege, ott a következő hónapra átkerül a megmaradó rész - hangsúlyozta.

A kormány vizsgálja a téli rezsicsökkentés kiterjesztését, hogy az a mintegy 29 ezer háztartás is megkapja a 12 ezer forintos jóváírást, amelyeknél nincs vezetékes gáz, illetve távfűtés - mondta Fónagy János.

Forrás: MTI