5 ingyenes szabadtéri mozi a fővárosban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Igazi nyári szórakozás a kertmozi, szerencsére erre egyre több lehetőség van Budapesten.

Nincs is kellemesebb nyáresti kikapcsolódás, mint kimenni a szabadba a családdal vagy a barátokkal, és együtt élvezni a kellemes levegőn eltöltött időt. Ezt talán még azzal lehet jobbá tenni, ha közben jó filmeket is nézünk.

A welovebudpest.com összegyüjtött néhány olyan helyet a fővárosban, ahol szabadtéri mozizásra van lehetőségünk. Nézzünk meg ezek közül 5 ingyenes programot.

Nagyszünet - Budapest Park

A Budapest park sokak által ismert része a Nagyszünet, ahol az italozás mellett kedd esténként filmvetítéssel szórakoztatják a kikapcsolódásra vágyó közönséget. A kényelmesen berendezett kültéri moziban a Sony Movie Channel klasszikusait lehet ingyenesen megtekinteni.

Fotó: Hölvényi Kristóf / We Love BudapestFotó: Hölvényi Kristóf / We Love Budapest

A38 – Paramount nyári mozi

Az A38 tetőteraszának hangulatos környezetében hétfő esténként tartanak vetítést. Itt már nem csak a klasszikusok kapnak teret, a Paramount Channel a legsikeresebb filmjeit mutatja be a nézőközönségnek. Fontos, hogy a film kedvelők időben érkezzen a vetítésre, mert a teraszon egyidőben 120 néző foglalhat helyet.

Fotó: Paramount Channel weboldalaFotó: Paramount Channel weboldala

A Kert Bisztró

Zugló egyik közkedvelt étterme a Kert Bisztró, ahol ma már egy finom vacsora elköltése mellett még egy jó film megnézésre is van lehetőség. A filmvetítés minden héten kedden 21 órakor kezdődik, és mivel sokan szeretnek ide járni, érdemes időben leadni az asztalfoglalást.

Fotó: A Kert BisztróFotó: A Kert Bisztró

Fellini Római Kultúrbisztró - Partmozi

Mi más emelhetné a Római-part Dunára nyíló kilátásának élményét jobban, mint az, hogy közben filmet is tudunk nézni. A Fellini szerda esténként 21:15-től várja a filmfogyasztókat az ingyenesen megtekinthető vetítésekre.

Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook-oldalFotó: Fellini Római Kultúrbisztró Facebook-oldal

Barabás Villa

A Barabás Villa 5 éve ad teret a szabadtéri mozizásnak, a filmek idei témája a tánc és a zene. Az épület hangulatos kertjének szűkös mérete miatt csak 100 vendég befogadására van lehetőség, ezért érdemes minél hamarabb odaérni az este 9 órás vetítésekre. Jó tudni, hogy esős idő esetén fedett helyszínen kerül megrendezésre a program.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love BudapestFotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

A fenti lehetőségek mellett a welovebudapest.com további 9 szabadtéri filmnézési lehetőséget mutat be, így bőven van miből válogatni, ha kültéri mozira vágyunk a fővárosban.

További információért olvassa el a témával részletesebben foglalkozó cikket a welovebudapest.com oldalon.

Forrás: welovebudapest.com
Képek forrása: welovebudapest.com