Budapest vonzó úti cél a külföldiek számára

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Budapest felkerült a The New York Times 52 hely ahová el kell látogatnod 2017-ben listájára.

A The New York Times minden évben megjelenő toplistájára végre felkerült Budapest is. Egyelőre csak az 50. helyet foglaljuk el, de a város töretlen lendülettel fejlődik, így egyre vonzóbb és keresettebb úti céllá válik a külföldiek szemében. Az előző években fel sem kerültünk a listára, így az 50. pozíció is igen jónak mondható, és ki tudja, idővel akár a lista élére is kerülhetünk.

Ezen a rangos listán egyébként az első pozíciót Kanada, a másodikat a chilei Atacama-sivatag, a világ legmagasabban fekvő sivataga foglalja el. A még szintén előkelő harmadik helyet egy indiai város, Agra nyerte el.

Hotel Rum Budapest

Forrás: Hotel Rum

A lap kiemeli, hogy Budapest folyamatosan fejlődik, tele van fiatalos energiával, pulzálással és az elmúlt évek során igazi metropolisszá fejlődött a főváros. A The New York Times név szerint említ két új éttermet: a Szimply-t és a Márga Bisztrót, valamint két üzletet is, a Velvet Chemistryt és a Szimpla Design Shopot, ahol egyedi ékszerek és lakberendezési tárgyakat vásárolhatnak az ide látogatók. Az író, Alia Akkam szerint az új szálláshelyek mint a Hotel Rum megjelenése is a város stílusának emelkedését mutatja.

A téma facebook posztja alatt is nagy a nyüzsgés, mindenki arról ír, hogy mennyire tetszett neki Budapest. Megfigyelhető, hogy sok külföldi látogat el termálfürdőinkbe és egytől egyig minden vélemény pozitív. Reméljük marad ez a tendencia és jövőre jobb helyet foglalunk el ezen a rangos listán.